Top Ad unit 728 × 90

Hastanedeki Asansörler Kullanıma Kapatıldı

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki 21 asansörden 15′i asansör bakım ve işletme yönetmeliğine uymadığı gerekçesiyle belediye tarafından kapatıldı.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir süre önce meydana gelen ve 8 kişinin yaralanmasına neden olan asansör kazasından sonra merkez Kayapınar ilçe belediyesi, hastane bünyesindeki asansörleri denetledi.

Denetimde 21 asansörden 15′inin 5 Aralık 2011 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan asansör bakım ve işletme yönetmeliğinin 11. maddesinin 2. fıkrasına göre can ve mal güvenliği için tehlike arz ettiği gerekçesiyle kapatılmasına karar verildi.

Kapılarına sarı şerit çekilerek belediyeye ait bilgi yazısı asılan asansörleri kullanamayan bazı hasta ve hasta yakınları ise karara tepki gösterdi.

Hasta yakını Ş.Ö, hastanede 2′si yoğun bakım, 2′si poliklinik, 2′si de servislerde hizmet veren 6 asansörün ihtiyaca cevap vermediğini, hastaların katlara çıkmakta zorlandığını ifade ederek, hastaların tedavi için son katlara nasıl çıkacakları konusuna da çözüm bulunmasını istediklerini söyledi.

Kayapınar Belediyesi yetkilileri de asansörlerin can ve mal güvenliği için tehlike arz ettiği gerekçesi ile kullanıma kapatıldığını belirttiler.

Muhabir: Aziz Aslan / Sema Kaplan

Yayıncı: Erdem Gültekin – DİYARBAKIR


Hastanedeki Asansörler Kullanıma Kapatıldı
Hastanedeki Asansörler Kullanıma Kapatıldı Reviewed by Unknown on 13:57 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Bedava Program indir © 2014 - 2015
Powered By WordPress24x7

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.