Top Ad unit 728 × 90

Doktor Cinayeti Davasında Sağlık Çalışanları Şiddeti Protesto Etti

Gaziantep’te 30 yaşındaki Dr. Ersin Arslan’ı bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki M.G.’nin ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılandığı dava öncesi, doktorlar ve sağlık çalışanları meslektaşlarına yönelik şiddeti protesto etti.

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde 17 Nisan 2012′de meydana gelen olayda, M.G., kanser hastası 80 yaşındaki dedesi Abdullah G.’nin ölümünden sorumlu tuttuğu Dr. Ersin Arslan’ı görev yaptığı hastanede bıçaklayarak öldürdü. ‘Tasarlayarak öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istemiyle Gaziantep 4′üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan M.G. ikinci kez hakim karşısına çıktı. Duruşma öncesi adliye önünde toplanan sağlık çalışanları, sağlıkta şiddeti kınadı.

‘CEZALAR CAYDIRICI OLMALI’

Türk Tabipler Birliği Gaziantep- Kilis Tabip Odası üyesi sağlık çalışanları adına basın açıklaması yapan Oda Başkanı Prof. Dr. Savaş Gürsoy, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin gün geçtikçe arttığını söyledi. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddette caydırıcı düzenlemeler yapılmasını istediklerini belirten Gürsoy, alınacak önlemlerde samimi ve sonuç alıcı olunmasını beklediklerini dile getirdi. Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi 2. Başkanı Prof. Dr. Gülriz Erişgen de büyük zorluklar içeren sağlık alanında hizmet üretmeye çalıştıklarını, ancak buna rağmen yetkililer tarafından önlerine bir çok engel konulduğunu öne sürdü.

Sağlık çalışanlarına yönelik saldırılara “Dur” demek istediklerini dile getiren Erişgen, “Bu konuda halkımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Biz birlikteyiz. İyi bir sağlık ortamını beraber oluşturacağız” dedi. Erişgen, Türk Ceza Yasası’na sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların caydırıcı olması için madde eklenmesini istediklerini ifade etti.

18 YAŞINDAN KÜÇÜKSE İNDİRİM UYGULANABİLİR

Türk Tabipler Birliği avukatlarından Ziynet Özçelik de Dr. Ersin Arslan’ın öldürülmesi olayıyla ilgili 17 Kasım 2012′deki ilk duruşmada sanığın sorgulandığını ve bazı tanıkların dinlendiğini hatırlattı. İkinci duruşmada ise dinlenmeyen tanıkların dinleneceğini belirten Özçelik, ayrıca sanığın gerçek yaşının 18′in üzerinde olabileceği yönündeki itirazın görüşüleceğini kaydetti.

Özçelik, sanığın cinayeti işlediğini itiraf ettiğini vurgulayarak, süreçle ilgili şunları söyledi: “Sanığın, cinayeti işlediği için cezalandırılacağı açık. Yalnızca yaş faktörü açışından 18 yaş altı ya da üstü olursa indirim sebepleri uygulanacak ya da uygulanmayacak. O açıdan değişiklik olacak. Yoksa bütün kanıtlar sanığın zaten öldürdüğünü ve indirim sebebi bulunmadığını ortaya koyuyor.”

MAHKEME MART AYINA ERTELENDİ

Bu arada Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ise 2 hastane personeli ile zanlı M.G.’nin anne ve babası dinlendi. Zanlı M.G.’nin babası, “Olaydan haberimiz yoktu. Bilseydik bu olaya izin vermezdik. Doktor babam için çok çaba sarf etti” dedi. Hastane personeli ise zanlının olaydan bir gün önce hastaneye gelerek doktoru sorduğunu, yerinde olmadığını öğrenince hastaneyi terk ettiğini, ayrıca cinayeti işledikten sonra kaçarken de gördüklerini söyledi. M.G.’nin yaş tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda yaşının 18 olarak bildirildiği, ancak mahkemenin çocuğun yaşının olay esnasında mı 18 olduğu, yoksa son durumuna göre mi 18 olduğuyla ilgili Adli Tıp’tan son şekliyle rapor istedi. Duruşma 19 Mart’a ertelendi. – Gaziantep

Doktor Cinayeti Davasında Sağlık Çalışanları Şiddeti Protesto Etti Reviewed by Unknown on 08:16 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Bedava Program indir © 2014 - 2015
Powered By WordPress24x7

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.