Top Ad unit 728 × 90

Hakkari Ãœniversitesi'nden 3 Dilli Ä°nternet Sitesi

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, “Biz Kürtçeyi farklı bir dil değil, medeniyetimizin, kültürümüzün bir parçası olarak görüyoruz” dedi.

Hakkari Üniversitesi’nin, resmi web sitesinde Türkçe, İngilizce ve Kürtçe olmak üzere 3 dilde yayın yapacağı belirtildi.

İnternet sitesi ile ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, çalışmalar kapsamında üniversitelerinin web sayfasını Kürtçe’ye de çevirdiklerini söyledi.

Hakkari Üniversitesi’nde seçmeli Kürtçe dersleri olduğunu hatırlatan Ceylan, öğrencilerinin Kürtçe ders aldıklarını da belirterek, “Kürtçe öğretmenliği bölümü çalışmalarına başladık ve neticesini bekliyoruz. Kürtçe çalışma kapsamında üniversitemizin web sayfasını Kürtçe’ye çevirdik. Arkadaşlarımız büyük bir özveriyle bunu tamamladılar ve şu anda aktif hale geldi. Biz Kürtçe’yi farklı bir dil değil, medeniyetimizin, kültürümüzün bir parçası olarak görüyoruz. Bu kapsamda sadece başlıklarla çevrilmiş değildir. İçerikleri de Kürtçe’ye çevrilmiştir. Bu konuda arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyorlar. Bundan sonrada yapmaya devam edeceklerdir” diye konuştu.

Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu / Sıtkı Yıldız

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu – HAKKARİ

Hakkari Ãœniversitesi'nden 3 Dilli Ä°nternet Sitesi Reviewed by Unknown on 07:25 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Bedava Program indir © 2014 - 2015
Powered By WordPress24x7

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.