Top Ad unit 728 × 90

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye’deki ilaç harcamalarının 5 milyar liradan 15 milyar liraya, sağlık harcamalarının ise 10 milyar liradan 45 milyara çıktığını belirterek, “Bütün bunların sonucunda sağlık hizmetlerinde memnuniyet yüzde 39′dan yüzde 76′ya yükseldi” dedi.

Bakan Çelik, Marmara Bölgesi’ndeki sağlıkla ilgili 25 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla oluşturulan Marmara Sağlık Federasyonu’nun (MASFED), Wow Hotel’deki tanıtım toplantısına katıldı.

Çelik, Somali Sağlık ve Milli Eğitim Bakanı Marian Kasım Ahmed ile Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’ın da hazır bulunduğu gecede yaptığı konuşmada, insanlığın merhamete, kardeşliğe, hoşgörüye ve diyaloğa ihtiyaç duyduğu bir dönem yaşandığını söyledi.

Böylesi bir dönemde kurulan MASFED’in, “muhtaçlar için” önemli bir güç birliği olduğunu kaydeden Çelik, “Hükümet olarak son 10 yılda her alanda olduğu gibi sağlık ve sosyal güvenlik alanında da önemli icraatlara imza attık” diye konuştu.

Çelik, gerçekleştirdikleri sosyal güvenlik reformuyla norm ve standartlarda birlik sağladıklarını hatırlattı.

Yapılan düzenlemelerle, vatandaşlar arasındaki ayrıcalıkları ortadan kaldırdıklarını vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:

“Artık 19 yaşından gün almamış çocukların sağlık primini devlet ödüyor. Geçmişte bir gün dahi prim borcu olan esnaf ve çiftçimiz sağlık hizmetlerinden yararlanamıyorken, şimdi 60 günden az prim borcu olduğu sürece hizmetlerden yararlanabiliyor. İlaç harcamalarımız 5 milyar liradan 15 milyar liraya çıktı. Sağlık harcamalarımız 10 milyar liradan 45 milyara çıktı. Bütün bunların sonucunda sağlık hizmetlerinde memnuniyet yüzde 39′dan yüzde 76′ya yükseldi.”

Özel hastanelerde sağlık hizmetlerine standartlar getiren yasal düzenlemelerden de bahseden Çelik, “İmzaladığımız sözleşmelerle özel hastanelere 1 saatte en fazla 6 hasta, günde ise 60 hasta bakma kuralı getirdik. Branş doktorlarının beşte dördünün sigortalı olana bakması ve 100 liranın üzerindeki işlemlere belge verilmesiyle işlemlerin bedellerini yeniden belirledik” bilgisini verdi.

Sağlık çalışanların şiddete maruz kalmasının hiçbir şekilde mazur görülemeyeceğine dikkati çeken Çelik, sağlık çalışanlarından, hasta ve yakınlarının en hassas olduğu psikolojik durumlara hazırlıklı olmalarını da istedi.

-Somali Sağlık ve Milli Eğitim Bakanı-

Somali Sağlık ve Milli Eğitim Bakanı Marian Kasım Ahmed de, Afrika ülkelerine çeşitli yardımlarda bulunan derneklerin MASFED bünyesinde birleşmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

Türk milletine ve hükümetine Somali’deki kardeşlerine yardım ettiği için teşekkür eden Ahmed, şunları kaydetti:

“Somali’de Türk milleti olarak hastane ve okullar inşa ediyorsunuz. Sadece geçen yıl Somali’de çok şey değişti. İki sene önceye göre Somali çok daha iyi durumda. Halkımız daha iyi durumda, ülkemizdeki savaş da azaldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yardımlarıyla ve yaptığı ziyaretiyle Somali’de çok şeylerin değiştiğini düşünüyoruz. Somali sokaklarındaki insanlara sorduğunuzda, Türklere karşı farklı bir sevginin olduğunu göreceksiniz. Yaklaşık 1 haftadan beri Ankara ve İstanbul’a yaptığım gezilerde kendimi sanki evimde gibi hissettim. Bundan dolayı çok mutluyum.”

-Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kafkas-

Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, insanların bir amaç etrafında heyecanla birleşmesinin verdiği mutluluğu çok iyi bildiğini ifade ederek, Türkiye’nin Somali halkına, “karşılığını esas yerden almak” üzere yardımda bulunduğunu söyledi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, MASFED’in yeni başladığı yolda içindeki heyecan ve azimle başarılı olacağını düşündüğünü, sivil toplum örgütlerine verdikleri desteklerin süreceğini belirtti.

İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu da, yurt içi ve yurt dışında zaman zaman bir araya geldikleri sağlık çalışanlarının zor şartlarda özverili çalışmalar yürüttüğünü anlattı.

Konuşmaların ardından Bakanı Çelik ile MASFED Başkanı Ahmet Seyfi Gözaydın, federasyonun sembolik açılış kurdelesini kesti.

Kadir Çöpdemir’in sunuculuğunu yaptığı tanıtım gecesine AK Parti milletvekilleri Mehmet Akyürek ile Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu da katıldı.

Gece, şarkıcı Erhan Güleryüz’ün verdiği konserle sona erdi.

Muhabir: İzzet Taşkıran / Etem Geylan

Yayıncı: Zekeriya Gülün – İstanbul


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Açıklaması Reviewed by Unknown on 14:10 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Bedava Program indir © 2014 - 2015
Powered By WordPress24x7

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.