Top Ad unit 728 × 90

Sancaktepe'de 18 Kilo Altın Çalan Zanlılar Yakalandı

Sancaktepe’de, kiraladıkları dükkandan tünel kazarak girdikleri kuyumcudan yaklaşık 2 milyon TL değerinde 18 kilogram altın çalan zanlılar, mangal partisinde gözaltına alındı.

Hasan Batura Y., Ali Ö., Çoşkun Ö., Ozan U., Turgay G., ile çalınan altınları satın aldığı ileri sürülen Avadis T. adliyeye sevk edilirken, sanıkların kuyumcuya girme anları güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Sancaktepe’de 30 Aralık günü meydana gelen soygunu, kuyumcu sahibinin sabah dükkanına gelmesiyle ortaya çıktı. Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü dedektifleri hırsızlık olayını geniş kapsamlı araştırmaya başladı. Olayı soruşturan dedektifler, hırsızlık çetesinin kuyumcunun yanında bulunan bir dükkanı kiraladığını ve tünel kazarak soygunu gerçekleştirdiğini belirledi. Çete üyelerinin kiraladıkları dükkanın sahibi Refik Ç.’ye peyzaj işiyle uğraştıklarını ve dükkana tadilat yapacaklarını söylediği öğrenildi. Refik Ç.’ye kira bedeli olarak 12 bin TL para veren soyguncular, olayın gerçekleştiği gece ise dükkan sahibini bir restoranda içki içmeye götürdü. Bu sırada çetenin diğer üyeleri ise soygun planını uygulama koydu. Kuyumcunun altınların içerisinde bulunduğu kasayı, dükkan içerisinde yaptırdığı asansör aracılığı ile özel bir bölmeye sakladığını belirleyen hırsızlar, kazı çalışmasına başladı. Kasanın asansör ile indirildiği yere ulaşan hırsızlar, 18 kilogram altın ve duvarları delmek için kullandıkları malzemeleri alarak kayıplara karıştı.

MANGAL PARTİSİNDE GÖZALTI

18 kilo gram altını çalan zanlılar, 2 kız arkadaşlarıyla kendilerine ait lüks araçlarla gittikleri Bostancı’da mangal partisinde gözaltına alındı. Şüphelilerin üstünden 140 bin TL nakit para ve soygunda kullandıkları malzemeler ele geçirildi. Zanlıların 3 lüks aracına el koyan polisler araçları emniyette getirdi. Çetenin kullandığı otomobillerden birinin “hırsız” ismişi çağrıtıran “HR” plakası dikkat çekti.

Gözaltına alınan 11 kişiden 5′i emniyette serbest kaldı. Zanlıların altını sattıkları iddia edilen Avadis T. ile 5 şüpheli emniyetteki ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi. Emniyette işlemleri biten zanlılar adliyeye sevk edildi. Refik Ç.’yi soygun gecesi kandırarak içki içirmeye götüren Hasan P.’yi arama çalışmaları sürüyor. – İstanbul


Sancaktepe'de 18 Kilo Altın Çalan Zanlılar Yakalandı
Sancaktepe'de 18 Kilo Altın Çalan Zanlılar Yakalandı Reviewed by Unknown on 05:36 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Bedava Program indir © 2014 - 2015
Powered By WordPress24x7

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.