Top Ad unit 728 × 90

Büyükelçiler Konferansı İzmir Toplantısı

Brezilya Dışişleri Bakanı Antonio Patriota, Türkiye ile Brezilya’nın diplomatik yatırım yapan iki ülke olduğunu belirterek,

“Türkiye ve Brezilya çatışmaya değil, diplomasi ve diyaloğa yatırım yapıyor” dedi.

Patriota, İzmir’de devam eden 5. Büyükelçiler Konferansı’nın açılış bölümünde yaptığı konuşmada, Brezilya ile Türkiye arasındaki dostluk ilişkisinin, 2004 yılından bu yana büyük ivme kazandığını anlattı.

Türkiye ile Brezilya arasında tarihi, kültürel, soysal ve ekonomik anlamda benzerliklerin yanı sıra farklılıkların da göze çarptığına dikkati çeken Patriota, “Türkiye ve Brezilya krizlerden kuvvetlenmiş ülkeler olarak çıktı. Her iki ülkenin de bölgesel anlamda önemli varlığı, faaliyetleri ve inisiyatifleri var” dedi.

Türkiye ve Brezilya’nın diplomatik yapılanma anlamında da benzer oranlara sahip olduğunu, ancak Türkiye’nin coğrafi konumunun getirdiği farklılıklar bulunduğunu vurgulayan Patriota, şöyle konuştu:

“Türkiye ve Brezilya diplomatik ilişkilerine en fazla gerçekleştiren iki ülke oldu. Dünya sahnesi değişirken bizler, seyirci değil diplomatik yatırım yapan iki ülkeyiz. Türkiye ve Brezilya çatışmaya değil, diplomasi ve diyaloğa yatırım yapıyor. Brezilya, konumu itibarıyla demokratik ülkelerle komşu ve iyi ilişkiler içinde bir ülke. Latin Amerika, barış coğrafyası olarak tanımlanabilir. Türkiye’nin komşularında ise kitle imha silahları, nükleer silahlar, çatışmalar var. Arap Baharı süreci devam ediyor. Gelecekten umutla bahsediyoruz ama süreç iyi yönetilmezse sonuçları çok kötü olabilir.”


Büyükelçiler Konferansı İzmir Toplantısı
Büyükelçiler Konferansı İzmir Toplantısı Reviewed by Unknown on 04:06 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Bedava Program indir © 2014 - 2015
Powered By WordPress24x7

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.