Top Ad unit 728 × 90

Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Tuvalete girerken bile altı sıfırlı bir parayı ödemek zorundaydınız. Şimdi geldiğimiz noktaya bakıp da dudak bükmek vicdanlı bir davranış olamaz” dedi.

Arınç, MÜSİAD Bursa Şubesi’nin 17. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada, yüzde 6′lık enflasyon oranının, 40 yıldan bu yana gelinmesi arzu edilen bir nokta olduğunu belirtti.

150 milyar doların üzerindeki ihracatın ise bir zamanlar hayalken bugün gerçekleştiğini dile getiren Arınç, bu rakamın, 2023 yılının 500 milyar dolarlık ihracat hedefine yaklaşabileceğini gösteren bir rakam olduğunu belirtti.

Türkiye’nin büyüme hızında, makro ekonomik göstergelerde iyi bir noktada olduğunu ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

“İyi bir noktadayız derken, hem Türkiye’nin geçmişine bakmalıyız, geçmişi derken de 50 sene öncesinden bahsetmiyorum. En azından 10, 11 sene öncesine bakmalıyız. Yani 2000′de, 2001′de daha önceki yaşanan ekonomik krizlerde Türkiye’nin geldiği noktaya bakıp bugün içinde bulunduğumuz noktayı görmemek körlük demektir. İdeolojik körlüğü anlarım, ama insanların elindeki para, paranın itibarı, geçim noktası, bunları inkar etmesini bir türlü kabul edemem. 2 bin dolarlık milli gelirden, bugün 10 bin 500 dolarlık milli gelire ulaşabilmiş ve yine 2023 hedefi 25 bin dolarlık milli gelir ise ve buna ulaşabileceğinize de herkesin aklı kesiyorsa, bunları eleştirmek için biraz da vicdanımızı ve izanımızı kullanmamız gerekir. Hamdolsun gelinen nokta iyidir, daha iyi olacaktır ve olmalıdır. Hedefimiz de budur.”


Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması
Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması Reviewed by Unknown on 05:29 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Bedava Program indir © 2014 - 2015
Powered By WordPress24x7

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.