Top Ad unit 728 × 90

Google AB ile anlaÅŸacak!

İnternet devi Google’ın, Avrupa Birliği ile sorunlarını gidermek için yeni arama sayfası teklifi sunması bekleniyor.

Dünyanın en büyük internet arama motoru Google Inc., Avrupa Birliği’nin rekabet kurallarını ihlal ettiği iddiaları için başlattığı ve 3 yıl devam eden antitröst soruşturmalarında anlaşma yoluna giderek, işleyiş biçimini değiştirmesi bekleniyor.

Konuya dair bilgisi olan kaynaklardan biri, Google’ın kendi hizmetleri ile rakipleri arasında fark yaratılmasını hedefleyen bir teklif sunduğunu söyledi. Kaynak, Google’un rakip arama motorlarına link teklif edilmesini de önerdiğini ifade etti. AB sözcüsü konuya dair açıklamada bulunmayı reddetti.

Google, kendisinden, kendi arama hizmeti uzmanlarının tanıtımını yapan, rakiplerinin seyahat ve restaurant eleştirilerini kopyalayan ve reklam sektöründe rekabeti zorlaştıran web siteleri ve yazılım geliştiricileri ile anlaşmaları olduğu iddialarını açıklığa kavuşturmasının istenmesinin ardından bu yılın başlarında AB regülatörlerine sunduğu resmi çözüm paketini bu ay resmileştirdi.

Komisyonun son haftalarda, eleştirilerini ortaya koyan ilk değerlendirmesini tamamladığını belirten AB Rekabet Kurulu sözcüsü Joaquin Almunia, Google’ın daha sonra bu temelde taahhütlerini resmi olarak sunduğunu, şimdi kendilerinin de piyasa oyuncularının değerlendirmelerini test etmeye hazırlandıklarını söyledi.

Google AB ile anlaÅŸacak! Reviewed by Unknown on 10:06 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Bedava Program indir © 2014 - 2015
Powered By WordPress24x7

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.