Top Ad unit 728 × 90

Duran Kalkan Acıklaması Geri Çekilme Falan Yok

PKK’nın en önemli isimlerinden Duran Kalkan ‘Şu an geri çekilme falan söz konusu değil. Tam tersi Irak’takiler Türkiye’ye gitmek istiyor’ dedi.

Örgütün en önemli yöneticilerinden ve kurucularından olan Duran Kalkan bir Kürt tv’sinde konuştu. Kalkan PKK’lıların Türkiye’den çekilmesi konusundaki soruya şu yanıtı verdi:

‘Şunun kamuoyu tarafından da, özellikle de ilgili kesimler tarafından da iyi bilinmesini istiyorum ki gerilla çekilme meraklısı değil. Güle oynayarak kimse çekilmek falan istemiyor. Tersi geçerlidir. Hali hazırda çekilme pozisyonuna geçmiş olma durumu da söz konusu değil. O üretilen senaryoların hiçbir geçerliliği yok. Söz konusu iddiaların hiçbir geçerliliği yok. Herkes yerli yerinde ve gerilla ateşkes konumundadır. Yeni bir talimat da gerilla komutanlığına yoktur. Her hangi bir talimat karargaha ulaşmamış, birliklere de öyle bir talimat verilmemiştir. Gerillanın öyle kolay, rahat geri çekilmeye ikna edilmesi mümkün değil.

ÖCALAN İKNA EDEBİLİR

ANFnin haberine göre Duran Kalkan PKK’lıların çekilmesi için iki koşul öne sürdü:

“Bu konuda ya somut adımlar olur, yada ancak önder Apo doğrudan girişimde bulunur, ikna edebilir. Yoksa öyle kolay olacağını ben hiç sanmıyorum. Kimse de öyle düşünmemeli. Sanki gerilla güle oynaya bunu yapacakmış, bunun için hazırmış gibi bir hava yaratılıyor. İddiaların aksine Güney Kürdistan’daki gerillalar Kuzey Kürdistan’a gitmek istediklerini söylüyor. Geri çekilmenin başlayıp yürüyebilmesi için Öcalan’ın gerillaya doğrudan hitap edebilmesi şart. Bunu herkes bilmeli. Yönetimimiz bunları laf olsun diye, yada birilerini korkutmak için, siyasi üstünlük sağlamak için, yada şantaj yapmak için söylemiyor. ‘

Duran Kalkan Acıklaması Geri Çekilme Falan Yok Reviewed by Unknown on 01:34 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Bedava Program indir © 2014 - 2015
Powered By WordPress24x7

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.